Franchisetori uutiset

Vasabladet/Sofia Nygård skrivs 10/2023

Partybutik, smoothiebar och tortillahus vill till Vasa – om du är sugen på att driva dem: ”Bygg inga luftslott”

Maisa Koivisto har jobbat med franchising i över tjugo år. Hon hjälper kedjor och företagare att hitta varandra. Det är inte alltid lätt.

Lue lisää >

Ensimmäinen Pretty Boy Wingery avattiin kaksi vuotta sitten

Ensimmäinen Pretty Boy Wingery avattiin kaksi vuotta sitten ja nyt Pretty Boy tuotteita saa myös yli 1500 K-kaupasta ja S-Ryhmän kaupasta valtakunnallisesti. Yhdessä Kariniemen kanssa konseptoituja Pretty Boy Wingery tuotteita löytyy mm. Jumbon CM:sta. ”Seuraamme Pretty Boyn tarinaa ilolla ja tiiviisti, sillä tälläkin hetkellä Pretty Boy etsii uusia yrittäjiä ravintolaketjuunsa ympäri Suomea, ensisijaisesti kuitenkin pk-seudulle. Palkittu Pretty Boy on vertaansa vailla oleva konsepti.”, kertoo Franchisetorin Maisa Koivisto.

Heinäkuussa Bär Bar avasi ensimmäisen päivittäistavarapuolen myyntipisteen Tampereen Sokoksen Herkkuun

Heinäkuussa Bär Bar avasi ensimmäisen päivittäistavarapuolen myyntipisteen Tampereen Sokoksen Herkkuun. Lisäksi myös heti elokuun alussa avattiin uusi smoothie – ja välipalabaari Lahden Trioon. Lahden Trion franchising-yrittäjät ovat olleet tyytyväisiä uuden smoothiebaarin starttiin ja myös lahtelaiset ovat ottaneet uuden tulokkaan hyvin vastaan. Bär Bar laajenee aluksi ympäri Etelä-Suomea ja uusille yrittäjille onkin mainio mahdollisuus valita nyt itse kaupunki/paikkakunta, jossa haluaa toimia Bär Bar -yrittäjänä. Tuoreet kotimaiset marjaherkut ovat tämän päivän kuluttajalle mainio vaihtoehto terveelliseen ruokavalioon”, kertoo Franchisetorin Maisa Koivisto.

Bär Bar

Länsi-Savo -lehti/toimittaja Hertta Huovila kirjoittaa 16.8.2023

Franchisetorin asiantuntija Maisa Koivisto kertoo franchise-ketjuja olevan eniten juuri ravintola-alalla. Franchisetori on asiantuntijayritys, joka auttaa ketjuja yrittäjien rekrytoinnissa. Mikkelissä yritys hakee yrittäjää tällä hetkellä Bär Bariin.

Mitä franchise-yrittäjyys sitten vaatii?

– Ravintolasta puhuttaessa alkuinvestointeja on hankala yksiselitteisesti arvioida, sillä ei tiedetä minkälainen kiinteistö on, minkälaisia remontteja vaaditaan, mikä kiinteistön vuokra on, Koivisto sanoo.

Lue lisää >

Yhteistyösopimus Flashin kanssa

Olemme solmineet yhteistyösopimuksen ison kansainvälisen Flash -logistiikkaketjun kanssa. Maailmalla tunnettu markkinajohtaja ja Premium rahti- sekä kuljetuspalveluja tarjoava Flash ja Franchisetori ovat sopineet franchising-yrittäjien löytämisestä Suomen markkinoille.  Flash on erikoistunut korkealuokkaisiin rahti- ja tilauskuljetuspalveluihin ja se tarjoaa asiakkailleen räätälöityjä laadukkaita kuljetuspalveluita. Flash on nyt laajentumassa Pohjoismaihin. Olemme iloisia saadessamme toimia Flashin yhteistyökumppanina Suomessa.

Uutisvuoksi-lehti/toimittaja Juhis Ranta kirjoittaa 17.10.2022

Imatra ja Lappeenranta on kiinnostavaa aluetta franchiseyritysten näkökulmasta. Alueella on myös paljon kesäasukkaita ja muitakin vierailijoita, niin se vetää hyvin. Tätä mieltä on Maisa Koivisto. Hän auttaa franchiseyrityksiä kasvamaan ja menestymään Eva Brchiskyn kanssa perustamansa Franchisetorin kautta. Yksi Franchisetorin asiakkaista on Zarillo -ravintola, joka hakee yrittäjiä Imatralle ja Lappeenrantaan. Zarillo on western ja texmex tyylinen ravintola, joka tekee tuhteja hampurilaisia ja meheviä pihvejä. Ketjun omistaja on tamperelainen Jörg Widmann. Hän on arvioinut, että Imatra ja Lappeenranta ovat kilpailutilanteen ja sijainnin puolesta sopivaa aluetta Zarillo -ravintoloille. Tällä hetkellä Zarillo – ravintoloita on neljä; kolme Tampereella ja yksi Sastamalassa. Tarkoitus on rakentaa valtakunnallinen ketju, jonka nimen kaikki tuntevat, Koivisto sanoo.