Miten teen hyvän franchising-liiketoimintasuunnitelman?

Jokaisella yrityksellä tulee olla valmiina liiketoimintasuunnitelma. Silloin kun lähdetään rakentamaan kasvua franchise-mallilla, tarvitaan franchising-liiketoimintasuunnitelma. Franchising-liiketoimintasuunnitelman luominen vaatii huolellista suunnittelua ja tutkimusta. Tässä on vaiheet, jotka auttavat sinua aloittamaan:

 1. Tutki markkinoita ja kohdeyleisöä: Ymmärrä markkinoiden kysyntä, kilpailu ja kohdeyleisö. Selvitä, onko kohdealueellasi kysyntää franchising-konseptillesi ja millainen kilpailutilanne on.
 2. Tutki franchise-yhtiötä: Valitse franchising-yhtiö, jonka haluat liittyä. Tutki heidän liiketoimintamalliaan, historiaa, mainetta, tuotteita tai palveluita, tukipalveluita ja kustannuksia.
 3. Laadi liiketoimintasuunnitelma: Ota huomioon kaikki perinteisen liiketoimintasuunnitelman osa-alueet, kuten markkinointi, myynti, operatiiviset suunnitelmat, rahoitus, resurssienhallinta jne. Mutta kiinnitä erityistä huomiota franchising-malliin ja sen vaikutuksiin, sillä olethan hakemassa rahoitusta tällä franchising-liiketoimintasuunnitelmalla. Kysy apua ammattilaiselta.
 4. Tarkenna franchising-mallia: Selvitä, miten franchise-malli toimii tarkalleen ottaen. Määritä, mitä franchise-maksut kattavat, millaisia tukipalveluita saat, ja millaiset ovat velvoitteet sekä sinulta että franchise-yhtiöltä.
 5. Selvitä rahoitusvaihtoehdot: Määritä, miten aiot rahoittaa franchising-hankkeesi. Tämä voi sisältää oman pääoman, lainojen, sijoittajien tai avustusten käytön.
 6. Ota yhteyttä franchise-yhtiöön: Jos olet kiinnostunut jostain franchising-ketjusta, ole yhteydessä heihin (franchise-antajaan) ja kerro, miksi sinä olisit sopiva ketjun uudeksi yrittäjäksi. Ota selvää, mitä he odottavat sinulta ja mitkä ovat heidän vaatimuksensa ja ehdot. Heitä ensisijaisesti kiinnostaa, miten aiot rahoittaa liiketoimintasi.
 7. Laadi toimintasuunnitelma: Luo yksityiskohtainen toimintasuunnitelma, joka kattaa kaikki vaiheet aina liiketoiminnan käynnistämisestä operatiivisten toimintojen ylläpitoon.
 8. Hanki tarvittavat luvat ja sertifikaatit: Varmista, että sinulla on kaikki tarvittavat luvat ja sertifikaatit toiminnan harjoittamiseksi kohdealueellasi.
 9. Kouluta henkilöstö: Jos sinulla on henkilöstöä, varmista, että he ovat koulutettuja franchise-konseptin ja liiketoimintasi tarpeisiin. Sparraille tästä asiantuntijan kanssa.
 10. Käynnistä markkinointi ja mainonta: Luo markkinointisuunnitelma ja aloita mainonta saadaksesi asiakkaita ja lisätäksesi tietoisuutta uudesta franchising-liiketoiminnasta.
 11. Seuraa ja arvioi: Seuraa liiketoiminnan suorituskykyä ja arvioi säännöllisesti, miten se vastaa tavoitteitasi. Tee tarvittaessa muutoksia suunnitelmaasi vastaamaan muuttuvia olosuhteita ja markkinoiden vaatimuksia.
 12. Muista koeponnistaa: Koeponnista liiketoimintasuunnitelmasi franchising-alan ammattilaisella ennen kuin haet sillä rahoitusta.

Franchising-liiketoimintasuunnitelman luominen vaatii sitoutumista ja tarkkuutta. Ole valmis tekemään tarvittavat muutokset suunnitelmaan matkan varrella ja jatkamaan oppimista liiketoiminnan kehittyessä. Me Franchisetorilla autamme ja sparraamme franchising-liiketoimintasuunnitelmien luomisprosessissa; ideoinnissa ja suunnittelussa sekä kirjoitustyössä.