Muistan jäätelökesää…

Suomalaiset rakastavat jäätelöä, me suomalaiset rakastamme jäätelöä niin paljon, että jokainen kotitalous kuluttaa kylmään herkkuun n. 80 euroa vuodessa. Jäätelöä, mehujäätä ja niiden kaltaisia jäädytettyjä valmisteita tuotiin vuonna 2020 Suomeen 47 miljoonan euron arvosta ja vietiin ulkomaille 8,8 miljoonan euron arvosta.  Lähde www.stat.fi

Kuopiolainen Eliel Pohjolainen on jäätelöalan franchising-yrittäjä. Hawaiji-tyylisistä Happy Times -jäätelökojusta myytävä rullajäätelö muotoillaan nestemäisestä paikan päällä tehdystä jäätelömassasta kylmälle alustalle levyksi. Massan sekaan voidaan lisätä esimerkiksi kotimaisia marjoja, hedelmiä tai erilaisia rouheita, lopuksi luomus rullataan. Tämä kylmä herkku leviää nyt kaikkiin kesäkaupunkeihin ympäri Suomea eikä syyttä, sillä idea on loistava. Sain maistaa rullajäätelöä viime kesänä Kuopion torilla ja voi siskot, se oli ihanaa keskellä polttavan kuumaa hellettä. Olin silloin niin onnellinen ja nyt keskellä talvea muistan jäätelökesää.

Miksi 22-vuotias Eliel Pohjalainen on ottanut askeleen franchising-yrittäjäksi? ”Franchising on hyvä tapa kasvaa valtakunnallisesti nopeasti ja tehokkaasti. Kun konsepti on selkeä, sopimukset ajan tasalla ja tuotteet hyvät, niin askel franchisingiin on kevyt. Me teemme Happy Times Ice Creamilla itse jäätelön tuoreesta suomalaisen lehmän maidosta. Kaikki jäätelörullaannokset valmistetaan aina paikan päällä, puhtaasti käsityönä ja yhden annoksen valmistamiseen menee 1-2 minuuttia”, kertoo Eliel Pohjalainen. Löydät Happy Times rullajäätelöt Helsingistä, Tampereelta ja Kuopiosta sekä kohta monesta muusta kaupungista.