Sähköpolkupyörätaksiyritys Biketaxi on uusi ja mielenkiintoinen franchise-ketju. Ainutlaatuinen konsepti tarjoaa elämyspalveluita jo muutamissa Suomen isoimmissa kesäkaupungeissa. Kun hyppäät riksan kyytiin niin auttamatta se tuo hymyn kaikkien huulille, ja sitä vain toivoo, että riksakuski jaksaa polkea ne ylämäetkin. Helppoa on kuittailla, että jaksaa jaksaa, kun vastaan saakin aurinkoisen kuskin hymyn ja sähkömoottorin apuvoiman. Se siitä ketjuvedosta ja ylämäestä, riksakuski voitti. Parasta tässä toimialassa on se, että yrittäjä on itse innostunut ja kehittänyt koko palveluportfiolionsa lisämyynniin oivaltaen. Biketaxi yrittäjä Miika Keihänen,” Olen luova ja teen paljon itse, se on auttanut koko franchise-projektin läpiviemisessä. Mutta en ole franchise-asiantuntija, siihen onneksi löysin Virtual Pro Teamin, joka vakuutti minut osaamisellaan. Maisa Koivisto kertoi minulle selkeästi, mitä minun kannattaa tehdä ja miksi. Teetimme myös koko Biketaxin henkilökunnalle Great Place to Work® -työtyytyväisyyskyselyn. Kyselyyn vastasi kaikki 23 työntekijäämme Kuopiossa sekä Jyväskylässä ja työtyytyväisyysprosentiksi saimme älyttömät 96%! Jos näet Biketaxin kesäisessä katukuvassa, niin hyppää kyytiin! Meitä on pian jo kymmenessä kesäkaupungissa”
Rakkaudesta lajiin
Minulle tulee Tortilla Housesta mieleen tacot ja tortillat, jotka tilataan listalta ja tuodaan pöytään. Tämä oli se mielikuva, joka muuttui suuresti kun kävin Triplan Tortilla Housessa. Sain nimittäin eteeni vastapaistetun tortillan, johon sain itse valita herkkutäytteet ja tuoreet rapsakat lisukkeet. Miksi minun pitää rakastaa meksikolaista katukeittiötä. Juuri tämmöinen pelkistetty Fresh Mex katukeittiötyyli toimii hyvin ja kasvattaa suosiotaan varmasti. Mutta mitäpä sanoo Tortilla House yrittäjä Annika Saarinen; ” Kun lähdimme pohtimaan ketjun kasvattamista franchise-mallilla otin yhteyttä Virtual Pro Teamin Franchiseguru Maisa Koivistoon, sillä tunsin hänet jo aiemmin. Myönteinen yhteistyöpäätös syntyi nopeasti ja lähdimme franchise-projektissa eteenpäin. Aluksi työstimme Maisan kanssa sopimuksia ja käsikirjaa sekä yrittäjälaskelmia. Rekrytointiprosessi ja siihen liittyvät materiaalit olivat vuorossa seuraavaksi. Pitkää työpäivää tekevälle ravintola-alan ammattilaiselle on ensisijaisen tärkeää, että franchiseen löytyy tarpeeksi aikaa ja saa asiantuntijasparrausta, muutenhan mistään ei tulisi mitään. Minähän rakastan yrittämistä”